Wednesday, December 22, 2010

A "Xmas" Present All the Way From Oz

Guess what I received in the post today?


Drum roll please...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


My one and only early "Xmas" present all the way from Oz. From my dear blogger friend who lives there and who just happens to have the same name as me... ;-) Nana.

Awwwww...that's very nice of you TTM. Lap you so much. Sorry to trouble you but, the good thing is, every time I make cream horns, I will always remember you. Hehehe...

So, without wasting any time, I made these using the cream horn moulds.


Having a bit of a sweet tooth, I even used some Oreo as suggested by TTM for the sweet filling.


And for my hubby, some savoury ones: Minced Beef Curry with Cheddar Cheese and Sweet Chilli Sardine (with a touch of spring onions) fillings.

Amacam TTM boleh pass tak? Ada macam kedai you punya Cream Horns tak? Hehehe.. comotlah sikit, saya budak baru belajar.

Thanks again, babe. I owe you one.

6 comments:

Lady of Leisure said...

wahh i remember TTM punya cream horns kali ni tengok u punya ada inti daging pulak.. mesti sedap ni kan.. :)

TopsyTurvyMum said...

Alhamdulillah, selamat pun sampai tgh2 salji tebal tu:) 2 minggu jugak nak sampai ke sana..

wahh..berjaya dgn cemerlang ni siap inti daging lagi tuu...

utk cream filling tu, nak kasi kemas u pipe jer..guna spoon mmg comot sket.

Rina NAR said...

wah saya sungguh jeles..bertuah badan! haih ttm bila lah plak nak surprise delivery ke M'sia LOL *kidding*
nana cepat bg recipe yg ni plak..;)

naniesc said...

hoit.. sedap pulak nmpk.. post kan cream horn moulds kt sini plzzzz

Mummy Nana said...

Lady: Tu lah dok tgk jek... kalau dekat ngan TTM boleh singgah jekkan rumah dia... makan best2.. heheh

TTM: Thanks again dear.... nak kismes nie posmen bertungkus lumus hantar surat walaupun snow tebal....kalau I kompem dah ponteng.. ahaks..
Tulah bila I ckp ngan my husband nak buat inti cream dia buat muka heheh tu yg kena wat savoury sikit...
Hah I baca jugak kat blog u pipe kan filling tu.. tapi... mmmmmm buat sikit jek.. malas betul nak keluarkan tok nenek tu semua.. ahaks.. Dasar pemalas kan.. Eh Thanks again tau.....serius terharu....;-)

Mummy Nana said...

Rina: Badan ku yg makin naik nie mmg bertuah.. ahaks.. rezki kan...I xkeja kat sini.. so dpt benda2 camnie just make my day.. Ireland nie mmg xbyk choice.. bosan jek nak buat kuih... so buat roti jeklah... ahaks..

Nanie: Bukan kat mesia byk jek jual??? Mmmmm.. mcm nak buatkan kalau ada huh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...