Monday, November 29, 2010

Snovember- How to make a snowman

It's still November and the snow doesn't seem to stop any TIME soon. It's getting heavier and heavier. Due to the bad weather, there was no school bus service this morning so instead of sending Ameera to school by myself I decided to just stay at home. Errrgghhh... feel like I'm living in an icebox, even in the house.

While I was preparing lunch for the kids the snow fell heavily out and my kids were enjoying themselves and Ameera asked me

Mummy can I make a snowman?


As I was too busy I just said yes and few minutes later I looked outside


I remember that I taught them once last time. I guess kids now are a very fast learners and they will remember everything you teach them as long as it's something interested that they like.

,                      

Off to bed now looking outside hoping for a warmer day...

13 comments:

KeCiK said...

Seyes kak, D.E.N.G.K.I tengok orang main salji. Rasa macam nak je korek-korek ais kat peti ais umah.

Sandcastle pon jarang berpeluang nak main inikan Snowman.

D.E.N.G.K.I lagi.

:(

Unaizah said...

Teringinnya nak main snow. Terkenang saat first time tengok snow, jadi jakun jap. Siap main baling snowball tu. Plus snap pics in snow. Time tu baru sampai kat univ yg i study.

Lady of Leisure said...

huwaa bestnya snow dah turun di banyak tempat jugak ye... best boleh buat snowman.. kalau i boleh masuk ikut celah skrin ni nak jer tadah dalam besen skit nak buat abc hehe

ERMAYUM said...

eh Unai terkenang eh kita heheh
best nya mummy nana ") that what people with no salji here say but sejuknya winter pun boleh tahan kan nak dapat salji turun tu heheh

Mummy Nana said...

Kecik: Ala jgn lah dengki.... kechik muda lagi.. nanti mesti sampai tempat bersalji salju nie... Insyaallah...

Anak2 akak mmg suka buat snowman sandcastle bagai.. menda2 messy nie mmg diorg suka... huhuh.. akak xsuka..

Unai: I can imagine... Ireland nie sebenarnya jarang turun snow.. kira kalau ada tu mcm jakun jugaklah.. so 1st time turun masa muda2 confirmlah ada adegan2 snap gambar sana sini.. tapi skarang errr... tak lagi.. Unazi blaja kat US eh dulu kat mana??mesti sana lagi best...

Mummy Nana said...

Lady: Tulah budak2 mmg suka sgt bila snow turun..I amik gambar diorg pun dari jarak jauh.. dari dalam rumah... hihihih....terpikir jugak nak buat abc... mmm sedapnya.. ahaks..

Ermayum: eh u sama tempat belajar ngan Unai ke??? Mesti terigt nostalgia dulu2...
Kalau turun time cuti panjang bestlah.. nie time2 sekolah... time keja mmmm.. tension gak xleh buat apa.. bila sejuk beku nie rasa nak gerak jari pun susah... masa nielah rasa bersyukur masa dok Mesia... waaaa

Kimmy Ai said...

AS 9

Whoa! Salji~~~ bestnye2! kat egypt xde salji la.. isk~

;)

maya amir said...

bestnye dpt buat snowman...;)

afifaa. said...

AS9.

maaaaa. bestnya main salji. :)

best best and best!

latest entry: memorable trip

ERMAYUM said...

ha mummynana - i n unai satu Uni kat ohio US satu rumah masa memula sampai and we had a crush on the same person oppssss heheh kisah lama hehe

Unaizah said...

Tu Ermayum dah kasi bocor semua rahsia hahahaha. Alhamdulillah, dapat la merasa 4 seasons time study dulu. The univ is in Cleveland to be exact.

Mummy Nana said...

Kimmy Ai: Tapi kat Egypt ada pyramid.... nak pegi!!!!!

Maya:I xbuat pun the kids jek yg buat... I amik gambar dari dlm.. heheh

Afifaa: Main for the 1st, 2nd day best kot.. tapi kalau hari2 mcm dah tension pulak.. nak keluar pun xboleh... waaaaaa...

Mummy Nana said...

Ermayum & Unai: Wah.... nanti kalau I balik mesia boleh jumpa u all sekali gus...wow ada crush gitu? Ahaka....mesti byk kena citer.... heheheh dgn Ica pun u ols kawan jugak eh?? heheheh

Kat sini mmg 4 musim patutnya.. tapi dulu xpernah ada snow pun... hujan jek manjang... 2 thn kebelakangan nie jek snow turun xberhenti henti....;-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...